Wanneer u de afvoer onder uw regenpijp niet of nauwelijks onderhoudt, kunnen hier verstoppingen ontstaan. Vaak komt dit door het feit dat er tijdens de herfstmaanden bladeren en takjes in de regenpijp stromen, die vervolgens naar de bodem van de afvoer zakken. Het water in de afvoer kan deze vorm van restafval niet volledig afvoeren, waardoor een beginnende verstopping ontstaat. Gelukkig is een verstopping vaak relatief eenvoudig te verhelpen door onze loodgieters, die de afvoer hierbij onder een hoge druk doorspuiten. Bij een verstopte afvoer onder uw regenpijp loopt u echter meer risico op waterschade.

Schimmelplekken op uw muren bij verstopte regenpijp

In het geval van een verstopte regenpijp stroomt het water vaak over tijdens een hevige hoosbui. Een deel van het water zal via de muren bij uw woning naar binnen trekken, waar het zorgt voor lelijke schimmelplekken. U moet er toch niet aan denken dat een deel van uw muren straks bedekt is met schimmels? Het kost vaak maanden om deze schade volledig te herstellen. Hiervoor moet immers eerst het vocht uit uw muren trekken.

Een loodgieter kan u helpen bij het plaatsen van de bladvangers in uw regenpijpen, evenals dat onze loodgieters uw afvoer kunnen doorspuiten. Het is raadzaam om het doorspuiten van de afvoer in uw woning zeker eens per jaar te laten doen. Zo bent u ervan verzekerd dat de kans op verstoppingen minimaal is.