Een loodgieter is breed inzetbaar. Zo’n persoon kan een boiler plaatsen, een kraan monteren, geisers aansluiten, spoelbakken plaatsen, toiletten installeren, gasleidingen aanleggen of gasfornuizen aansluiten Pipe wrench in Zwijndrecht . Dit is slechts een kleine greep uit de veel voorkomende werkzaamheden van loodgieters. Meestal doen mensen een beroep op een loodgieter als er iets met spoed moet worden gerepareerd. Dit is niet meteen de core business van veel loodgieters. Bij veel nieuwbouwprojecten zijn veel loodgieters nodig. Hier voeren ze onder meer de bovengenoemde opdrachten uit.

Waar een loodgieter vinden?

In Nederland zijn tientallen installatiebedrijven actief. Deze bedrijven zijn veelal allround inzetbaar. Het betreft hierbij vooral de grotere bedrijven. Kleinere loodgietersbedrijven kun je meestal niet inhuren voor de specialistische opdrachten. Op het internet kun je een groot aantal bedrijven vinden. Deze kun je benaderen voor het opmaken van een offerte. Voor specialistische klussen is het wel nodig om een loodgieter te laten langskomen, zodat hij kan zien hoeveel werk het is om een bepaalde klus uit te voeren.

Er zijn ook veel loodgieters die de hedendaagse ontwikkelingen in de gaten houden en veel meer doen. Er zijn veel installatiebedrijven, waar veel loodgieters werkzaam zijn, die ook isolatiewerkzaamheden uitvoeren. Zelfs klussen als het plaatsen van zonnepanelen of zonnecollectoren wordt door deze installatiebedrijven gedaan. Het is zeker interessant om eens naar de mogelijkheden voor zonnepanelen te kijken. Je kunt op jaarbasis veel geld besparen. Het vergt wellicht wel een fikse investering, maar op lange termijn heb je er alleen maar profijt van. Zeker aanbevelenswaardig.