Bij een gaslekkage is het zaak zo snel mogelijk te handelen. Door snel een bedrijf in te schakelen, bijvoorbeeld gaslekkage repareren Zwijndrecht, kan de schade beperkt worden. We geven een stappenplan over wat je precies kunt doen bij het ontdekken.

Binnenshuis oplossen

Allereerst zul je de gaskraan moeten afsluiten. Een gaslek kan levensgevaarlijk zijn aangezien gas licht ontvlambaar is, waardoor het zaak is het lek onmiddellijk te stoppen. Wanneer het zich voor de gaskraan bevindt, is het belangrijk ogenblikkelijk de brandweer te bellen. Deze kan de gaskraan afsluiten en het gasbedrijf laten komen. Wanneer het zich na de gaskraan bevindt, is dat niet direct noodzakelijk en is het in principe je eigen probleem. Wel kun je voor de zekerheid contact opnemen met de brandweer.

Hierna kun je een gasbedrijf inschakelen dat het voor jou kan repareren. Zoals gezegd is een gaslek heel gevaarlijk, waardoor het belangrijk is dat je een bedrijf zoekt dat bij jou in de buurt actief is, zodat men snel langs kan komen – voor het te laat is. Als ook dit is gedaan, kun je het beste ramen en deuren open zetten zodat het aanwezige gas zo snel mogelijk naar buiten kan waaien. Zet elektronische apparaten uit zodat er geen vonken kunnen ontstaan en voorkom open vuur. Als je deze voorzorgsmaatregelen in acht neemt bij het ontdekken van een lek dan zal het risico op gevaar zo klein mogelijk zijn en is de kans het grootst dat je er zonder kleerscheuren van af komt.

Waarom kiest u voor ons

  • Bereikbaar bij spoed
  • Snelle en vakkundige dienstverlening
  • Betrouwbaar loodgietersbedrijf
  • Service staat voorop

Ma t/m za bereikbaar