Hoe komt het dat steeds meer mensen kiezen voor een urinoir aanleggen in de badkamer van hun huis? Een urinoir is immers alleen voor mannen bedoeld en wordt in openbare toiletten vooral gebruikt om ruimte te besparen. Als toilet in de badkamer van uw huis lijkt het sanitair in eerste instantie helemaal niet zo praktisch. Toch zijn er verschillende redenen voor een urinoir aanleggen in uw badkamer, die ervoor zorgen dat steeds meer mensen deze keuze maken. Wat deze redenen zijn gaan we bespreken in dit artikel.

Minder ruimte nodig

De voornaamste reden dat urinoirs in openbare toiletten hangen is om ruimte te besparen. Doordat voor het aanleggen van een urinoir minder ruimte nodig is, kunnen een groot aantal mannen tegelijk de wc gebruiken. De ruimtebesparing is ook een reden om het sanitair in uw eigen huis te kiezen. In badkamers is vaak maar weinig ruimte beschikbaar, maar u wil hier wel graag in staat zijn te plassen. Een urinoir aanleggen is in krappe badkamerruimtes de enige mogelijkheid om dit te realiseren.

Besparing van water

Een urinoir is eigenlijk maar een halve wc-pot. In plaats van een hele cirkel, heeft dit sanitair de vorm van een halve cirkel waarvan de platte kant tegen de muur aan is gemonteerd. De grootte van het object is daardoor ook een stuk kleiner. Het zorgt ervoor dat u ook minder water nodig heeft om de wc door te spoelen. Er zijn zelfs modellen op de markt die geheel watervrij zijn. Een urinoir aanleggen is dus ook een milieubewuste keuze.

Tegelijk wc gebruiken

Wat de meeste mensen doen, die een urinoir in de badkamer laten aanleggen, is het sanitair als extra gebruiken naast een wc-pot die hier al staat. Met de aanleg realiseert u in ieder geval weer een extra plek om te plassen. Het is hierdoor dus mogelijk om tegelijk een wc in huis te gebruiken. Handig in de ochtenden als iedereen in de rij staat om hun eerste behoefte van de dag te doen.

Betere hygiëne

Een voordeel van een urinoir waar je in eerste instantie niet meteen aan zult denken is dat deze ook zorgt voor een betere hygiëne. De bak hangt immers op een hogere positie aan de muur. Het gevolg hiervan is dat de plasstraal van een man niet over de rand heen spettert. Een beter gecontroleerde urinestraal is uiteraard ook een betere mate van hygiëne.