Het komt regelmatig voor, dat woningbezitters het belang van een goede afvoer op hun balkon onderschatten. Vaak wordt gedacht dat het hemelwater vanzelf wel van het balkon zal stromen. Dit is echter een gevaarlijke gedachte! Als het hemelwater op het balkon blijft staan, kan dit in een houten vlonder op het balkon of bijvoorbeeld in het beton van uw muren trekken. Eenmaal in het hout en beton, zorgt het vocht voor een nare waterschade. Denk bijvoorbeeld aan houtrot wat kan ontstaan, schimmel- en zwamvorming op uw muren, enzovoorts. Reden genoeg om ook voor uw eigen balkon nog eens te kijken, of het water goed wordt afgevoerd.

 

Verschillende soorten afvoermogelijkheden voor een balkon

Er zijn verschillende manieren, waarop u het hemelwater van uw balkon af kunt voeren. Denk bijvoorbeeld aan de meest simpele oplossing, het boren van een gat in de vloer van het balkon. Dit is echter geen optie, wanneer het balkon niet over een tuin of stukje aarde valt. U wilt immers voorkomen dat uw hemelwater op het balkon van uw benedenburen valt.

 

Een alternatief is het gebruik van een afvoerleiding, die op het centrale afvoerstelsel in huis aangesloten wordt. Ook kunt u deze afvoerleiding naar een regenton laten lopen om het hemelwater op te vangen. Zo kunt u dit hergebruiken voor het besproeien van planten in de zomer.

 

Een afvoer op uw balkon aan laten leggen

Het is erg lastig om zelf voor de aanleg van een balkonafvoer te zorgen. Onze ervaren loodgieters helpen u hier graag bij. Wij voorzien u van passend advies over de mogelijkheden die u heeft en het type afvoer wat het beste bij uw balkon past. Wanneer u tevreden bent over ons voorstel, kunnen we de afvoer direct voor u aanleggen. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar!