Als u de eerste signalen van vocht in huis hebt ontdekt of als u nu al de nadelige gevolgen van dit probleem ondervindt, dan is het absoluut noodzakelijk om het vocht te bestrijden. Te veel vocht in huis zal namelijk voor de nodige problemen zorgen. In vochtige omstandigheden zullen schimmels en zwammen groeien en deze organismen zijn schadelijk voor uw gezondheid. Daarnaast kan water ook schade aan bouwmaterialen aanrichten. Een houten balk van de dakconstructie die lange tijd nat is, zal na verloop van tijd gaan rotten en kan hierdoor onherstelbare schade oplopen. Vocht bestrijden in uw woning is dan ook noodzakelijk en met deze tips heeft u een grote kans op slagen.

Te hoge luchtvochtigheid bestrijden

Als schimmels of zwammen in huis groeien, dan is dit een teken dat er sprake is van een te hoge luchtvochtigheid in huis. De organismen hebben namelijk vochtige omstandigheden nodig om te kunnen groeien en overleven. Bij het bestrijden van vocht moet daarom eerst gezocht worden naar manieren om de luchtvochtigheid in huis omlaag te brengen. Vraag uzelf af of u de woning wel genoeg lucht door de ramen regelmatig open te zetten. Zorg er ook voor dat er genoeg ventilatieroosters zijn en dat deze openstaan. Een goede ventilatie in huis is essentieel voor uw gezondheid en om problemen met vocht in huis te voorkomen.

Opties voor bestrijding vocht op muren

Niet altijd zijn problemen met vocht in huis het gevolg van onvoldoende ventilatie. Het kan namelijk ook voorkomen dat het vocht op de binnenkant van de muren komt te staan omdat deze regenwater doorlaten. Het probleem doet zich vaak voor bij oudere woningen waarvan de muren broos zijn geworden. Als de regen hier recht op staat, dan zal water door de muren sijpelen. Een laag waterdichte klimaatverf op de muren aanbrengen is een manier om dit vochtprobleem te bestrijden.