Een kapotte cv zorgt er vaak voor dat u niet langer gebruik kunt maken van uw verwarming in huis, of dat de warmwatervoorziening niet meer werkt. U moet er toch niet aan denken, dat u niet langer met warm water kunt douchen? Gelukkig is het repareren van een kapotte cv in veel gevallen makkelijker dan veel mensen op voorhand denken. Zoek de foutcode op het display van de cv-ketel bijvoorbeeld eens op in de handleiding van de cv-ketel, om te kijken of u de storing in de cv zelf kunt verhelpen. In sommige gevallen is het resetten van de cv-ketel bijvoorbeeld al voldoende om de storing op te lossen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u de hulp van de loodgieter inschakelen.

Tip: zoek op internet naar een oplossing voor foutcodes, als u de handleiding van uw cv-ketel niet meer kunt vinden!

Een kapotte cv voorkomen met onderhoud

Nog beter dan een kapotte cv repareren is natuurlijk het voorkomen van een storing in de cv-ketel. Door regelmatig onderhoud aan de cv-ketel uit te laten voeren voorkomt u dat er storingen in de cv-ketel kunnen ontstaan. De loodgieters van ons loodgietersbedrijf raden woningbezitters doorgaans aan om hun cv-ketel eens per twee jaar te laten onderhouden door de loodgieter. Bij het uitvoeren van onderhoud loopt een loodgieter de volledige cv-ketel na op een beginnende slijtage aan onderdelen en grote stofhopen.

De cv-ketel laten vervangen

Naast de mogelijkheid om de cv-ketel te repareren kunt u er ook voor kiezen om de kapotte cv te vervangen. Dit is voornamelijk interessant voor mensen met een relatief oude cv-ketel. De kans is hierbij namelijk relatief groot dat er een nieuwe storing in de cv-ketel optreedt nadat de huidige storing verholpen is. Dit wilt u vanzelfsprekend liever voorkomen!