Als je vindt dat je op jaarbasis erg veel geld kwijt bent aan stookkosten, dan kan het een goed idee zijn om eens te kijken of het tijd is om je cv-ketel te gaan vervangen. Een efficiënte cv-ketel zorgt er namelijk voor dat je op jaarbasis veel geld kunt besparen. Daarnaast zorgen sommige ketels zelfs voor een rendement van meer dan 100 procent. Je moet dan wel bereid zijn om wat geld erin te steken, maar dat verdien je dan ook ruim terug.

De mogelijkheden

Omdat de ouderwetse verwarmingsketels niet meer op de markt zijn in Nederland, heb je alleen nog de keuze uit moderne en duurzame cv-ketels. Dit is natuurlijk alleen maar mooi, maar er zijn drie soorten waar je uit kunt kiezen. Die verschillen nogal in prijs en de prijs speelt natuurlijk ook mee in het rendement dat je op jaarbasis kunt halen. Zo ben je met een minder bedrag al klaar en haal je een keurig rendement van 90 procent. Maar je kunt ook veel geld neertellen om een rendement van meer dan 100 procent binnen te halen. Laat je hierover vooraf informeren om te kijken wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget.

Wat krijg je terug

house heating boilerBetere cv-ketels zijn dus duurder, dat is vanzelfsprekend. Omdat het nogal een bedrag is dat je in één keer uitgeeft, is het goed om het vooral als een investering te zien. Je bent er nu redelijk wat geld aan kwijt, maar dat ga je met gemiddeld zeven jaar terugverdienen. Daarnaast verhoogt een goede cv-ketel de waarde van je huis.