Het merendeel van de loodgieterselementen binnen uw woning zijn aangesloten op de centrale afvoer. Denk aan uw toilet, de douche, uw gootsteen in de keuken, de wastafel van de badkamer, enzovoorts. Om deze reden is het erg belangrijk dat verstoppingen in de afvoer voorkomen worden. Vaak blijkt het voorkomen van verstoppingen in de afvoer niet altijd even gemakkelijk. Een loodgieter kan u helpen bij een afvoer ontstoppen, om de kans op verstoppingen zo klein mogelijk te maken. Daarbij helpt een loodgieter u graag bij het aansluiten van nieuwe sanitaire voorzieningen op een afvoer in huis. Om lekkages tegen te gaan is het erg belangrijk dat de sanitaire voorzieningen op de juiste wijze worden aangesloten.

Hoe voorkom ik een verstopping in de afvoer?

Een verstopte afvoer kan voorkomen worden door de hulp van een loodgieter in te schakelen. U kunt zelf echter ook verschillende stappen zetten om de kans op verstoppingen zo klein mogelijk te maken. Het weren van restafval uit de afvoer is hierbij de meest belangrijke component. Restafval komt onder meer voor in de vorm van etensresten, een overmatig gebruik van toiletpapier, bladeren en kleine takjes, enzovoorts.

Het weren van restafval uit de afvoer is erg eenvoudig. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zeefje in de gootsteen, een filter in het putje van uw douche, een bladvanger over de regenpijpen, enzovoorts.

De afvoer door laten spuiten

Het is in geen geval mogelijk om al het restafval uit de afvoer te weren. Laat de afvoer daarom eens in de zoveel tijd doorspuiten door onze loodgieters. Door de afvoer door te laten spuiten worden beginnende verstoppingen letterlijk voor u opgelost. Ook wanneer u momenteel al te maken heeft met een serieuze verstopping kunnen we de afvoer voor u doorspuiten om een verstopping te verhelpen. Het is sterk aan te raden om onze hulp al bij het vermoeden van een verstopping in te schakelen.